uA43

115,60 m2

pow. użytkowa

dostępność 3-5 dni

315 948,67 zł

koszt realizacji

508-828-808 1233 odsłon projektu

3 090,00 zł 2 790,00 zł

cena projektu

Wersja lustrzana
parter
Wiatrołap
4,28 m2
WC
2,24 m2
Korytarz
7,29 m2
Kuchnia
14,41 m2
Spiżarnia
4,29 m2
Pom.Gosp.
7,79 m2
Pokój dzienny + jadalnia
29,04 m2
poddasze
Korytarz
7,13 m2
Garderoba
2,60 m2
Pokój 1
20,26 m2
Łazienka
8,42 m2
Pokój 2
15,67 m2
Minimalne wymiary działki
Szerokość
20,54 m
Długość
15,54 m
Wymiary elewacji frontowej
12,54 m
Dane techniczne
Powierzchnia użytkowa/netto
115,60 m2/138,90 m2
Powierzchnia zabudowy
96,74 m2
Kubatura
510,00 m3
Rodzaj dachu
dwuspadowy
Kąt nachylenia dachu
40°
Powierzchnia dachu
186,00 m2
Wysokość zabudowy
7,59 m
Podpiwniczenie
brak piwnicy
Technologia
murowany
Opis projektu

uA43 jest to tradycyjny projekt domu o kompaktowych wymiarach. Projekt zaliczany do kategorii domów ekonomicznych poprzez wzgląd na niski koszt budowy oraz późniejszą eksploatację. Prostota bryły uA43 została przełamana ryzalitem, który nadaje jej bardziej reprezentacyjny charakter. Wbudowana wnęka natomiast, zapewnia  komfort użytkowy strefy wejściowej. Na elewacjach bocznych zaprojektowano balkony, które są zadaszone dzięki wysunięciu szczytowych okapów. Jasna i czytelna geometria wpisze się idealnie w niemal każde otoczenie. Układ funkcjonalny wnętrz przeznaczony dla ludzi ceniących sobie spokój i intymność zapewnia osobno wydzielony układ pomieszczeń. Centralną część stref użytkowych stanowi komunikacja wraz z pomieszczeniami pomocniczymi. Ze strefy wejściowej mamy bezpośredni dostęp do ustępu, pomieszczenia gospodarczego czy komunikacji pionowej. Odpowiednio szeroki korytarz stanowi połączenie kuchni z pokojem dziennym i jadalnią, które współtworzą strefę dzienną. Przestrzeń ta została otwarta na duży częściowo zadaszony taras będący swojego rodzaju przedłużeniem wnętrza, zapewni on także łączność domowników z otaczającą naturą. W przypadku orientacji strefy dziennej od strony wschodniej, będzie to idealne miejsce wypoczynku szczególnie w upalne dni. Po przeciwległej stronie zaprojektowano dużą kuchnię, która została otwarta na front co pozwala na łatwą obsługę wejścia na posesję. Pomieszczenie dostępne jest bezpośrednio z holu co zapewnia jego sprawne użytkowanie. Podobny układ zastosowano na poddaszu użytkowym, dzięki temu możliwe było zachowanie intymności użytkowanych pomieszczeń, poprzez korytarz będący swoistą barierą pomiędzy sypialnią rodziców, a pokojem dziecka. Dodatkową przeszkodę stanowi garderoba sypialniana oraz uzupełniająca całość przestronna w pełni wyposażona łazienka. Kontakt pomieszczeń mieszkalnych z naturą zapewniają okna tarasowe wychodzące na balkony, a także okna połaciowe będące dodatkowym źródłem światła. Estetyczna tektonika bryły budynku i funkcjonalny rozkład pomieszczeń tworzą spójną całość, która w następstwie zapewni ergonomię użytkowania.

Projekt pracowni uA
Opis technologii

Fundamenty: bloczek betonowy, lany beton

Ściany: gazobeton, silikaty, ceramika

Strop: żelbet

Dach: więźba, dachówka, blacha

Elewacje
Podobne projekty

Nasza firma dokłada wszelkich starań aby zapewnić Państwu najwyższe standardy obsługi. Zaistniały błąd lub niescisłość w karcie projektu nie jest podstawą do roszczeń względem firmy UARCHITEKTA. Jeśli zauważysz błąd w działaniu serwisu lub nieścisłość w publikowanych materiałach koniecznie prosimy o zgłoszenie ponieważ ciągle doskonalimy produkty, ofertę, serwis i usługi.